De Zalmsnip wordt per 1 januari volgend jaar definitief afgeschaft. Dat blijkt uit het wetsvoorstel dat minister Remkes van Binnenlandse Zaken naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Gemeenten mogen vanaf januari 2005 de eenmalige uitkering van 45,38 euro niet meer uitkeren. Het kabinet wil zo de ‘armoedeval’ aanpakken. Die treedt op als mensen met een uitkering een baan krijgen, maar er niets op vooruit gaan. Bron

Inderdaad, het is niets nieuws, het was alleen nog de vraag wanneer het doorgevoerd zou worden. Maar het argument slaat weer als een tang op een varken natuurlijk. Je mag toch hopen dat het verschil tussen bijstand en een baan wel meer is dan 45 euro per jaar! De armoedeval klapt nu dicht voor de minima. Die er toch al het meest op ingeleverd hebben en er volgend jaar opnieuw op achteruit gaan.

Gek toch. Het kwartje van Kok zien we nooit meer terug en die had heel wat meer invloed op den werkenden mensch dan deze Zalm snip …