Voel me ietwat genaaid hoor. Zou het eerst vannacht al afkoelen, nu blijkt dat morgenmiddag pas te gebeuren. En dan hebben we nog mazzel in het Zuiden des lands te vertoeven, de Noorderlijker des te langer wachten op heerlijk onweer, regen en vooral .. koelte! Vervolgens is het nog zaak de hitte uit ons huis te krijgen. Beton loopt altijd wat achter de feiten aan helaas. Het was hier vanmiddag enkele graden warmer dan buiten het geval, dan begrijpt u meteen waarom ik al vijf dagen in een complete klaagbui zit. Het is ook kiezen tussen kwaden. Binnen is om erbij neer te vallen. Maar buiten heb ik binnen een uur meer bult dan huid over en dat is ook weer niet echt prettig.

Onze huisdieren zien er ook absoluut niet meer uit. Bor is normaal gesproken helemaal zwart maar is verkleurd naar een vaal, onbestemd bruin. Knoepie is normaal wit rond de ogen maar ook die zijn bruin, plus vies en dichtgeslagen ocherme. Dat zal ook wel komen omdat ze de hele dag bij de ventilator rondhangt, krijg je droge oogjes van hee. Dobber gaat nog, die heeft de luxe dat ze twee keer per dag kan ‘zwemmen’. Zwemmen kan ze niet, ze loopt wat moeilijk te doen aan de kant. Bang dat ze is vaste grond onder den pootjes kwijt te raken. Ze loopt zo diep als ze durft, schuddelt zich dan flink uit en klimt vervolgens weer op de kant, klaar om rechtstreeks naar huis terug te gaan. Inderdaad, de volgorde is verkeerd. We hebben nog voorgedaan hoe ze zich moet droogschudden aan de kant. Dat vond ze wel leuk geloof ik, maar nadoen ho maar. Enfin, beter zeiknat en afgekoeld denken we maar. Dolly ziet er nog het beste uit, nota bene de grootste en dikste poes die hier rondloopt.

Maaaaar, ik zal er eens over ophouden…