Laatst zag ik op Ophra Winfrey (je moet wat als je veel thuis bent ;)) zo’n verhaal waar je nekharen van gaan kriebelen. Een zwarte, straight A’s student leerde – in het redneck stadje waar hij bij een blank gezin woonde – een leuk meisje kennen op school. Na een jaar flirten neemt ze hem mee en ze hebben sex. Niemand mag het weten, haar ouders zouden hem meteen vermoorden. Niet veel later komt het uit en klaagt het meisje de jongen aan voor verkrachting. Het bewijs spreekt echter tegen haar en de jury spreekt hem binnen twintig minuten vrij. Voor zo’n redneck stadje buitengewoon.

Tot verbazing van iedereen inclusief de jury veroordeeld de rechter hem echter toch tot tien jaar cel zonder strafvermindering. Namelijk voor kindermisbruik!? Op het moment van sex was hij net achtien, zij was op drie maanden na geen zestien. Dus wettelijk gezien kan hij daarop veroordeeld worden, hoewel dat in de praktijk nog nooit gebeurd is bij zo’n jonge jongen. Het is toch te bizar voor woorden! Zijn leven is verknalt, hij zal altijd te boek staan als een veroordeelde pedofiel.

Amerika, het land waar alles mogelijk is …