Piranha’s komen in het wild normaal gesproken alleen in Zuid-Amerika voor. Toch sloeg de zelfbenoemde sportvisser P. Scholte uit Stadskanaal (Groningen) er vorige week eentje aan de haak tijdens een middagje vissen in het kanaal. Hij kwam hier echter pas achter toen hij de vis al weer terug had gezet.

“Vanwege de felrode onderbuik van de vis dacht ik zelf eerst dat het een roodvoorntje was”, aldus Scholte, die een paar foto’s van zijn vangst maakte en het beest terugzette in het kanaal. Toen hij de foto’s aan een andere visser liet zien vertelde die hem dat het een piranha was, op internet werd dit later bevestigd. Verder ..

Je vraagt je af of dit geen broodje aap verhaal is. Alleen al omdat deze vissoort een watertemperatuur van boven de negentien graden celsius believen. Aan de andere kant is het water momenteel nogal aan de warme kant, dus wie weet. En het is blijkbaar vaker gebeurd dat deze vis buiten Zuid-Amerika is gespot. Overigens zijn via deze laatste link meer wonderbaarlijke verhalen met vissen te vinden. Mocht u even niets te doen hebben ofzo ..