De rechtbank in Rotterdam heeft het faillissement van de LPF afgewezen. Het hoofdbestuur had dat vorige week aangevraagd. De rechtbank maakt de uitspraak niet openbaar. Het is dus niet bekend waarom het verzoek is afgewezen.

Volgens Kamerlid Nawijn, tijdelijk lid van het bestuur, vindt de rechter dat de ledenvergadering toestemming had moeten geven voor een faillissement. “Dat is niet gebeurd. De leden hebben wel toestemming gegeven voor surseance.” De partijleden gingen op de vergadering van 13 juli wel akkoord met uitstel van betaling, maar hebben toen niet gestemd over een faillissement. Verder ..

Tja, persoonlijk mag ik toch hopen dat de rechter het simpelweg een volkomen belachelijke zaak vond. Het zou toch ook wat zijn als dat allemaal maar kan? Een partij heeft zichzelf in de financiele nesten gewerkt en om schuldenvrij te geraken zou deze partij enkel even faillissement hoeven aanvragen. Om vervolgens – al dan niet met iets aangepaste naam – verder te gaan op exact dezelfde voet als daarvoor. Als dat zo makkelijk is, wil iedereen dat toch wel. Wachten tot de schulden je boven het hoofd groeien, vlak voor huisuitzetting je even failliet laten verklaren en hupsakee, verder met je oude leventje.

Maar dat laatste dat kan dan ook niet. Dus laat de LPF het ook zelf maar oplossen ..