Enkele staaltjes van het zogenoemde Christelijke gedachtengoed ..

De eerste communie van een meisje is door het bisdom Trenton in de Amerikaanse staat New Jersey achteraf nietig verklaard. De reden voor de nietigverklaring was dat de gebruikte hostie glutenvrij was. Het meisje had dit speciaal geregeld omdat ze allergisch is voor gluten, die in tarwe en andere granen zitten.

Het kostte wat zoekwerk voordat Liz Pelly-Waldman een priester vond die haar dochter ook een glutenvrije hostie wilde geven. Het bisdom gaf echter achteraf aan dat de eerste communie ongeldig is omdat een hostie van tarwe gemaakt moet zijn. Bovendien moet de hostie “genoeg gluten bevatten voor de bereiding van brood,” aldus bisschop John Smith van het bisdom. Volgens hem is dat een regel van het Vaticaan voor de hele rooms-katholieke kerk. Verder ..

Denkt u dat dit bizar is? Welnee, het kan nog vele malen erger.

“Nadat een priester in 1998 veroordeeld was voor sexueel misbruik van een kind, heeft de kerk een schadevergoeding van duizenden euro’s betaald aan betreffende familie van het slachtoffer. Dat was een aardig bedrag dus besloot deze barmhartige kerk gewoon een claim bij de verzekering neer te leggen!?!?. Of Aegon deze schadepost maar even wilde vergoeden …

Aegon heeft daarop maar besloten Sexueel Misbruik specifiek uit te sluiten van de verzekeringspolissen. De kerk overweeg juridische stappen tegen de verzekeringsmaatschappij, zij willen het bedrag van deze doodzonde simpelweg vergoed zien.” Verder ..

Moet ik er nog iets aan toevoegen?