Als zelfbewuste jonge vrouw loop ik giga achter zag ik gisteren op Nova. Na Bridget Jones Diary ben ik gewoon weer teruggestapt naar fantasy enzo. Fout!! Jonge vrouwen lezen tegenwoordig alleen nog ‘chicklit’. Niet afkomstig van chic klit (om de flauwe grappen maar vast voor te zijn) maar van chick lit dus, chick literature. Volgens de site: ‘Boeken die lichter zijn dan “echte literatuur”, maar wel zwaarder dan “romannetjes”‘

Geloof niet dat het nou zoooveel zwaarder is dan een romannetje hoor. In plaats van het eeuwige kat en muis spel van de breekbare, fragiele dame die droomt over die geweldige, karakteristieke man met brede kaaklijn, colletje en toevallige enorme rijkdom wat uiteindelijk resulteert in een sprookjes huwelijk en zestien kindertjes, verhalen deze boeken over zelfbewuste carrierevrouwen – al dan niet met kinderen – en hun dagelijkse dingetjes en dangetjes. Hoog Sex in The City gehalte kan je wel zeggen. Net een weblog dus…

Overigens is het volgens mij helemaal niet nieuw. Peter van Straaten deed het ook met de serie over Agnes (aanrader!). Nou ja, hij was zelf dan geen vrouw maar verder ..