U heeft het vast allemaal wel meegekregen, was het niet in de trein dan wel bij het nieuws. De drie grootste vakbonden willen iedereen oproepen massaal mee te doen aan acties die plaats zullen vinden tussen nu en prinsjesdag. Om me heen hoorde ik wel wat positieve geluiden van mensen die daar ‘misschien wel wat voor voelen’.

Noem mij maar een zwartgallige pessimist. Maar met ‘misschien’ en ‘wellicht’ gebeurd er niets. Sowieso vraag ik me af waarom mensen nu pas een piepbeetje bereidheid krijgen om enigerlei actie te voeren. Vele maatregelen waartegen actie gevoerd zal gaan worden, zijn reeds maanden geleden al besloten en bekokstooft. Voor iedereen te zien op het nieuws of in de krant, het kan mensen toch niet volledig ontgaan zijn? Regelmatig gesprek van de dag bleef het enkel bij woorden. Waar men in het buitenland en mass de sraat voor op ging, liepen we hier alleen warm voor de tv. Bovendien voert de SP al veel langer acties. Acties waarbij men blij mocht zijn als er honderd man kwam opdagen, dan was de opkomst enorm geslaagd. De Nederlanders interesseerde het blijkbaar allemaal niet zo en stopte massaal de koppen in het spreekwoordelijke zand.

Vandaar. Dat ik er nu ook maar weinig hoop op heb, hoewel ik het idee ansich geweldig vind. Dat ik denk dat we eerst maar eens moeten zien voor we aan geloven toekomen … Gelooft u er in?