Hoewel ik denk dat de overgrote meerderheid van de lezers wel zien wat ik bedoel, heb ik toch wat vreemde reacties gehad (vooral in de mail en een enkeling in commentaren hier en daar) op ‘Waarom druk maken?’. Ze kwamen allemaal op hetzelfde neer, ik zou als WAOer geheel gericht zijn tegen den werkenden mensch of dezelfde werkenden mensch niets gunnen als ze niet onder de zogenoemde minima vallen.

Dat is in mijn ogen – op zijn zachts uitgedrukt -merkwaardig, aangezien het hele stuk erop gericht was anderen dan minima duidelijk te maken dat ook zij redenen hebben om te demonstreren. En dan met name den werkenden mensch. Dat zij net zo goed vele oren aangenaaid krijgen en bovendien in een zucht en een steun in een vervelende situatie kunnen geraken. Noem mij maar een jaloerse ziellepiet maar ik dacht toch echt dat werkenden ook te maken hebben met het kwartje van Kok en hoge benzineprijzen, hogere ziektekosten, hogere ziekenfondspremies en lagere dekking, afschaffen van pre-pensioen en vut, toekomstige langere werkweken, WAO-premies voor gebakken lucht, ouderdom en nou ja .. lees het stuk nog eens zou ik zeggen. Vele zaken waar ik nota bene zelf niet meer mee te maken heb, maar dat was die specifieke lezer zeker even ontgaan?

Typisch was wellicht ook dat ik deze commentaren pas kreeg nadat ik aangegeven had het met een bezuinigingsmaaregel wel enigzins eens te zijn: de PC-prive regeling die is afgeschaft. Ik denk namelijk dat het inderdaad geen noodzakelijke regeling meer is, de orginele bedoeling is niet meer nodig. Ook wel te merken aan de computer verkopende bedrijven die denken failliet te gaan en de mensen die roepen ‘dan maar’ geen computer te gaan kopen. Dan is die computer blijkbaar niet zozeer nodig voor het werk maar was het gewoon een fijne regeling. (Overigens kunnen PC’s voor werk nog altijd bij de belasting opgevoerd worden als beroepskosten). Natuurlijk vervelend dat deze regeling is afgeschaft en ik was al niet per se voor afschaffing. Ik denk alleen wel dat er meer is waar mensen zich druk over hadden moeten of kunnen maken (het mag nu toch wel duidelijk zijn waarover). Relatief gezien is dit de minst schadelijke beleidswijziging met het hoogste protest gehalte. De commentaren illustreren dus eigenlijk precies wat ik in eerste instantie bedoelde…

Bah wat ironisch ..