Natuurlijk, het is volkomen logisch. Wordt je ontslagen wegens bedrijfsperikelen zoals een reorganisatie, wordt de meegegeven ontslagpremie gewoon van je WW afgetrokken. Want ontslagen worden moet natuurlijk niet beloond worden. Zoveel lol voor een werknemer, daar moet een stokje voor gestoken worden. En mensen zullen toch eens zomaar geen baan meer zoeken omdat ze stinkend rijk zijn geworden van die paar maanden salaris. Of zoals de Geus het vandaag op het nieuws bracht: “anders gaan mensen wachten tot de centjes op zijn voor ze weer een baan gaan zoeken”. Blijkbaar heeft hij de indruk dat dit land bevolkt wordt door ontslagen kleuters.

Zouden ze de riante wachtgeld regelingen van parlementariers en ministers nu ook eindelijk eens gaan aanpakken dan? Want daar is reeds van bewezen dat die mensen een paar jaar leuke dingen gaan doen en geen prikkel hebben een nieuwe baan te zoeken.