Al enkele dagen ga ik met de bus naar het ziekenhuis, waarbij opviel dat de chauffeurs wel erg vriendelijk waren. Gisteren kwam ik erachter waarom. In Roosendaal moet je bij de chauffeur instappen en stempelen. Dat doe ik hier dus vrolijk ook, maar dat is nergens voor nodig. Er staan gewoon stempelautomaten.

Vandaag dacht ik dus gewoon langs de chauffeur rechtstreeks naar de automaat te lopen. Achter me een hoop stampij en vervolgens de kwade beschuldiging dat ik een zwartrijder ben. Euh, ik stond (letterlijk) op het punt mijn kaartje te stempelen? De chauffeur oogt overspannen en roept iets over bij hem stempelen en liegen. Kwaad smijt ik mijn kaart voor zijn neus met de mededeling dat hij toch wel ziet dat ik net ging stempelen en daarvoor de automaat er staat. “Die doen het niet op zondag he”, snauwt hij me nog even toe.

Mijn hemel, was dat nou zo moeilijk om me te vertellen, dat kan toch godverdomme ook wel normaal! Ik stap nota bene met de kaart overduidelijk in mijn handen in en stond al te kijken hoe ik hem het beste de automaat in kon duwen. Buiten dat, wat is dat voor iets bizar’s? De machinerie heeft rust op zondag?