Vanaf vandaag weet ik het zeker, ik koop alleen nog de zogenoemde ‘heren spijkerbroeken’. Menig uurtje heb ik me al het schompus gepast op damesafdelingen op zoek naar een gewone spijkerbroek. Maar de normale maten zijn altijd het eerst uitverkocht en er worden vrouwen vormen toegedicht die af en toe echt onwerkelijk lijken. Of de tailleband past wel maar de rest van de broek past gerust nog een extra dijbeen in. Of het model is a la jutezak. Of er hangen frutsels aan, zitten vreemde plooien in of het geheel is merkwaardig gevormd waardoor je kont plots een geheel wordt ofzo. De maten lijken er lukraak aan gegeven te zijn, dezelfde maat heeft een marge van ettelijke centimeters.

Mannen spijkerbroeken daarentegen worden duidelijk gemaakt op comfort. Weet je eenmaal de goede maat (het was even puzzelen, de kleiner het getal de groter de maat?), passen ze gehaaid allemaal. Zelfs in de uitverkoop, wat een gemak. Het verschil in mode wordt ook al steeds kleiner dus daar hoef je het niet voor te laten. Enkel de rits of de knoop zit aan een andere kant, dat went snel. En .. ze zijn veeeeel goedkoper! Dus voor alle vrouwen die moeite hebben een goede spijkerbroek te vinden, duik gewoon eens de mannenafdeling op!!