Wat is dat toch met de supermarkt van tegenwoordig? Sinds de prijzenoorlog een kleine tijd terug lijkt de kwaliteit van produkten aardig teruggelopen te zijn. Zo zag ik voor de tweede keer binnen tien dagen de bedorven brokken stinkende ‘melk’ uit een net geopend pak vallen wat toch ver voor de houdbaarheidsdatum zat. Bij elkaar gaat het al om vier pakken totaal bedorven melk alsof ik ze op balkon in de zon heb gezet in plaats van de koude koelkast waar ze zich in bevonden (en de rest van het voedsel wel ok is). Gewoon melk van Campina gekocht bij Super de Boer, niet het goedkoopste dus. Ook de gehakt van gisteren die nog drie dagen houdbaar moest zijn stonk onmiddelijk de pan uit toen ik vandaag lekker wilde gaan kokkerellen. De kleur was misleidend goed maar de gehakt bleek verbazenwekkend bedorven te zijn. Van de Albert Heijn, niet van een louche achterafslager dus.

Een maand terug had ik verse paprika’s die van buiten prachtig waren en van binnen volgestampt waren met schimmel. De Super hier is een deel van het assortiment aan het vervangen omdat 25% al ver over de houdbaarheidsdatum is!! De Super in Roosendaal overkomt dat overigens ook al steeds vaker. Regelmatig rotten de aardappels weg omdat de zak vochtig is, kan ik uien na drie dagen al weggooien omdat je vingers in de schimmelplekken verdwijnen of zit een totaal dichtgetimmerde, extra lang houdbaar verpakking vol met vocht. Hebben we het nog niet over mijn voedselvergiftiging van de totaal bedorven yoghurt die nog drie maanden houdbaar moest zijn. Zo is boodschappen doen geen pretje meer!!

Heeft u dat ook of heb ik gewoon onnatuurlijk veel pech gehad ermee?