De harde ingrepen die het kabinet volgend jaar wil doorvoeren zijn nodig om te voorkomen dat de “zware griepaanval” waaraan Nederland lijdt “een chronische ziekte” wordt. Minister Zalm van Financiën schrijft dat in een conceptversie van de miljoenennota 2005, die volgende week dinsdag wordt gepresenteerd.

Och och wat een ramp. Zonder de gezichten te vertrekken worden de meest walgelijke bezuinigingsmaatregelen genomen, maar nu de gehele miljoenennota al te lezen is op de RTL4-nieuwssite roept men het hardst dat het een schandaal is.

Waar men zich nu zo druk om maakt is mij een raadsel. “”Het holt de grondwettelijke plaats uit die Prinsjesdag in ons staatsbestel inneemt”, aldus tweede kamer voorzitter Weisglas. Whatever that means zou ik zeggen, het neemt absoluut niets weg van de inhoud tenslotte. De bevolking kan slechts enkele dagen eerder aan de depressieve herfst beginnen. En men is wat beter voobereid op de troonrede, zover men al niet alles wist wat er in staat.

Enfin, bij verveling heeft u wat te lezen. Hou de doos zakdoeken wel binnen handbereik ..