Heeft u het ook gehoord of gelezen? De supermarkten zouden momenteel goedkoper zijn dan zij waren voor de invoering van de euro?!?

De supermarkten zijn een stuk goedkoper dan drie jaar geleden, toen we nog met de gulden betaalden. Het Algemeen Dagblad vergeleek de prijzen van Albert Heijn, C1000 en Super de Boer. De conclusie van het AD is gebaseerd op de prijs van 91 artikelen. Die kosten nu bij Albert Heijn 8 euro minder dan drie jaar geleden.

Vooral koffie, schoonmaakmiddelen en zuivel zijn goedkoper geworden. Uit het onderzoek blijkt ook dat Albert Heijn van de drie onderzochte supermarkten nog steeds het duurste is. Bron

Heu ende pardon? Neem nu even de koffie. Die kost mij 3.09 euro per pond, dat zou 6.80 in guldens geweest zijn. Dat dacht ik toch niet!! En betaalde u 1.43 gulden (0.65 x 2.2) voor een pak halfvolle melk toevallig? Nee nee, daar zit een rekenkunstig luchtje aan ..