Binnenkort zou het bewaarheid worden, voor de leut een tripje naar de ruimte maken. Richard Branson heeft een contract gesloten met de makers van de Amerikaanse SpaceShipOne, waardoor Virgin binnen drie jaar ruimtereisjes zou kunnen aanbieden. “Een vlucht, die twee tot drie uur zal duren, kost passagiers 170.000 euro. De ruimtetoeristen gaan na een training van drie dagen in een vaartuig, dat is gebaseerd op het gevleugelde en kogelvormige SpaceShipOne, naar een hoogte van 130 kilometer. Daar zullen ze enkele minuten gewichtloosheid ondergaan en de kromming van de aarde kunnen zien”

Wat ik echter niet wist was dat ruimtetoerisme feitelijk al bestaat: “Ruimtetoerisme bestaat al langer, maar is tot op heden alleen voorbehouden aan de zeer goed getrainde superrijken. Een vlucht met de Russische Sojoez-raket, waarbij een verblijf aan boord van het internationale ruimtestation ISS is inbegrepen, kost 20 miljoen dollar (circa 1800 dollar per minuut). Alleen de Amerikaanse miljonair Dennis Tito (2001) en de Zuid-Afrikaan Mark Shuttleworth (een jaar later) hebben die reis daadwerkelijk gemaakt. “

Mij krijgen ze trouwens met geen honderd paarden zo’n ruimtedingskie in. Volgens mij worden mensen totaal waanzinnig in de ruimte! Zou u er wel wat voor voelen?