Owwwww, ik hoor het zo vaak. Waarom protesteren, demonstreren, petities tekenen of mailtjes schrijven naar Tweede Kamer leden, “het helpt toch niks”. Of “je denkt toch niet dat ze naar jou luisteren?”

Naar mij alleen niet nee. Maar hoe groter de groep, de duidelijker het signaal en groter de kans dat het wel gezien of opgepikt wordt. Bovendien gewoon maar niks doen zal zeker niet gaan helpen hee. Sterker, het niks doen versterkt de macht van het clubje imbecielen in Den Haag. Zij kunnen alles besluiten en het nietsdoende volk beaamt dat door achter de tv wat te gaan zitten klagen. Daarnaast verzwakt het de positie van de sociale partners, die bestaan bij gratie van hun aanhang tenslotte. Het maakt wel degelijk verschil of De Waal straks in zijn eentje op de Dam staat of dat er een enorme menigte op de been komt…