Verkrachting is al een walgelijke zaak, maar hoe achterlijk is het om te denken dat je er iemand mee uit een coma zal halen?? “De voormalige verpleger verkrachtte in 1995 in het verzorgingstehuis waar hij werkzaam was een vrouw die door een auto-ongeluk in 1985 op 19-jarige leeftijd in coma was geraakt. Maanden later werd ontdekt dat de vrouw zwanger was, van hem. Horace werd aangeklaagd voor verkrachting en kreeg daar in 1997 een gevangenisstraf van 25 jaar voor.

“Toen ik het deed, dacht ik dat ze uit haar coma zou ontwaken en weer een normaal leven zou kunnen leiden. Dit had ik gelezen in een medisch boek”, aldus Horace tegen de commissie. De vrouw werd echter nooit meer wakker. Wel beviel ze in maart 1996 wonderwel van een zoon. In 1997 stierf ze.”

Wat zouden ze dit kind eigenlijk verteld hebben?!