En Cinner, een wijs advies…houd je lezers eens in toom. Voor iemand die zoveel goeds doet voor de zogenaamde ME en FM verenigingen e.d. ben je wel aardig triest om een zogenaamd “medepatiënt” zo heerlijk de grond in te laten boren.” Een zin (ok, het zijn er feitelijk twee) van webdeb uit onderstaand stukje waar ik afzonderlijk wat op wilde zeggen.

Persoonlijk vind ik het nogal triest om te zien hoe iemand haar ‘nieuw verworven ziektes’ misbruikt om stemming te creëren. ME wordt momenteel toch al niet bepaald serieus genomen in de media, continue krijgen ME-patienten het label ‘psychisch’ opgeplakt. Webdeb lijkt er een schepje bovenop te willen doen met haar merkwaardige fascinatie voor CiNNeRs en doet hard haar best om door te stomen naar het label ‘geschift’. Gelukkig neemt ze zichzelf daarbij als patient weinig serieus door zichzelf als ‘een zogenaamd “medepatiënt”‘ te betitelen.

Normaal gesproken neem ik ME, de beeldvorming en de ME-patient enorm serieus. Maar mijn leven bestaat niet uit louter ME en mijn inzet kent zo zijn grenzen. Webdeb weet de grens met gemak te overschrijden en dit is niet de eerste keer dat dat gebeurd. Haar motieven zijn me verder totaal onduidelijk. Maar elke groepering kent zo haar imbecielen en het moge duidelijk zijn dat het in de ME-wereld niet anders is. In elk geval heb ik weinig trek meer me in te houden cq beleefd te blijven omdat het woord ‘ME’ erbij betrokken wordt. Daarnaast weet ik niets van een bemoeming tot beschermheilige der MEers en ben ik verre van moeder Theresa. Dit gaat om ordinair trashen van logs en heeft met ziek zijn echt niets te maken.

Maar dat was de niet in toom te houden lezer vast wel duidelijk ..