“VVD-fractieleider Van Aartsen heeft op een partijbijeenkomst in Amersfoort fel uitgehaald naar vakbondsleider De Waal en Terpstra. “Leiderschap is bij deze heren ver te zoeken”, zei Van Aartsen. Hij zei ook dat De Waal en Terpstra hun achterban op ‘platte en stuitende wijze ophitsen’.”

Oftewel: volgens van Aartsen bestaat het volk uit louter imbecielen die nog niet tot drie kunnen tellen. Te stom om het kabinet te begrijpen en achterlijk als een kudde pantoffeldiertjes om zo achter vakbondsleiders aan te lopen. Ook een manier om met je volk om te gaan nietwaar.

Alsof dat nog niet genoeg was: “De VVD-voorman benadrukte in Amersfoort dat het helemaal niet nodig is om tegen het kabinetsbeleid te demonstreren. Hij benadrukte dat dit kabinet de inkomens eerlijk verdeelt.”

Geen woord gelogen hier. Iedereen levert inderdaad evenveel in, ook de mensen die niets meer in te leveren hebben. Misschien kan iemand hem nogmaals het woord ‘solidariteit’ uitleggen, hij heeft zitten slapen op college blijkbaar. Of maakt het hem niet uit dat we naar de gallemiezen gaan, als we het maar gezamenlijk doen? Tenslotte heeft dit beleid effect op iedereen!

Hij verweet Bos en passant nog gebrek aan politieke moed. Het zou pas echt van moed getuigen als hij toegaf dat dit kabinet teveel tegelijk probeert te bezuinigen en inzag dat Nederland dit niet zal pikken.