Na dit akkefietje ben ik mijn referrals en mailbox wat beter in de gaten gaan houden. En wat blijkt, er loopt sinds een dag of wat een heuze fake CiNNeR rond. Een die er nogal merkwaardige gewoontes op na houdt moet ik zeggen. Het ritueel lijkt eerst iedereen uit te schelden vanwege WAO of ziekte maar het wordt gekker. Krijgt diegene vervolgens (logischerwijs) kritiek dan gaat hij/zij wel sommige standpunten ineens serieus verdedigen? Dat is wel wat halfwas zo he .. Verder las ik net dat ik in psychotherapie ben, een of ander ontslakkend dieet volg, niet gesteld ben op uitkeringsgerechtigden en – werkelijk waar – rechtse trekjes heb. De faker lijkt een voorkeur voor ME-, Fibromyalgie- of de zogenoemde hak-er-spontaan-een-eind-op-los-sites te hebben. In elk geval alleen plekken waar ik normaal gesproken nooit mijn neus heb laten zien.

Anyhoe, de mensen die me virtueel kennen zien meteen het verschil in schrijfstijl en de fake CiNNeR wordt meestal net zo snel verwijderd als hij/zij met zijn/haar ogen kan knipperen (zonder dat ik er iets voor hoef te doen, dat scheelt weer). Sowieso zijn het voornamelijk sites en maillijsten waar ik zelf normaal nooit op verschijn. Vermoed dat het een eendagsvlieg zal blijken of diegene moet echt werkelijk helemaal geen zak te doen hebben de hele dag. Ik lig er niet wakker van maar jammer genoeg worden er en passant wel her en der ME en Fibromyalgie patienten gekwetst. Begrijp het verder niet echt, iedereen kan me gewoon hier komen uitschelden.

Ik lijk het wel wat aan te trekken om de zoveel tijd. Toen ik een nieuwsgroep wilde oprichten voor ME-patienten werd ik ineens overal beschuldigd geen patient te zijn maar een journaliste die de informatie van de op te richten nieuwsgroep wilde misbruiken (alsof je die informatie niet te pas en te onpas van de virtuele snelweg kan oprapen??). De relschopper faalde uiteindelijk maar dat had nog wel wat voeten in de aarde. Ironisch genoeg hielp een journalist uit sceptische hoek me uit de brand. Jaar daarna beweerde opnieuw iemand dat ik geen ME zou hebben maar een wraakzuchtige laborant was (ja dat kan ik niet eens uitleggen zo bizar hoor). En dat naast de gebruikelijke groep mensen die elke WAOer als profiteur bestempelen.

Belangrijk is in elk geval dat het zelden tot nooit veroorzaakt wordt door patienten onderling. Elke groep kent zijn idioten verder maar het is geen strijd om de ergste diagnose, mocht dat zo lijken. Waarschijnlijk denken de relschoppers eerder dat een chronische ziekte ook meteen de zwakke plek in een persoonlijkheid is…

Of zou ik gewoon bekend aan het worden zijn?