‘Free Hannes oder kill Hannes?!’ Onder die dramatische naam zijn Duitse kinderen een handtekeningen actie gestart. Dit om een ontsnapt zeehondje uit een Duits dierentuin terug te krijgen van zeehondenopvang Pieterburen. Die op zijn beurt het gevonden zeehondje wil uitzetten in de waddenzee. Omdat het beestje nog vrij jong is en het dus kan.

In eerste instantie vond ik het uitzetten van het zeehondje best een goed plan. Maar aan de andere kant komt het eigenlijk neer op een vorm van diefstal. Het is een zeehondje uit een dierentuin en dat je je niet kan vinden in het concept dierentuin, wil niet zeggen dat je de beestjes dus maar achterover mag drukken. Ik zou ook niet blij zijn als mijn kat ontsnapt en iemand een straat verderop mijn kat maar verkoopt. Omdat diegene hem nu eenmaal eerlijk gevonden heeft of van mening is dat mijn kat op een boerderij thuishoort ofzo.

Wat u?