Je hebt niets om handen en besluit na maanden een afgesloten zaak op te rakelen en een Stichting Vida Nueva – die gedumpte of verwaarloosde chinchilla’s opvangt – lastig te gaan vallen. Daarbij maak je de keuze iemand te verdedigen die destijds fout zat en een vrijwilligers organisatie die goed werk doet geheel af te branden in een poging deze geheel kapot te maken. En passant val je ook nog even ieder ander lastig die opkomt voor dierenleed. Niets is je te gek, een lastercampagne via mail, gastenboeken en zelfs op marktplaats.nl vindt je volkomen op zijn plaats.

Ja die mensen bestaan en deze mijnheer in questie heet Tom van Dongen. Hij kwam al eerder voorbij hier en hier, maar dat heeft blijkbaar weinig geholpen. Mijnheer denkt een missie te hebben. Verdere gegevens plus het uitgebreide verhaal kan je onder andere hier bij MeisjeMeisje vinden.

Misschien dat Tom van Dongen nu een andere hobby kan gaan zoeken die minder schadelijk is voor vrijwilligers en ziellige diertjes?