Het lijkt wat rustiger te worden op het net. Likmijnkanaal is weer online met het besluit geen namen en/of telefoonnummers meer te publiceren. GeenStijl is zojuist ook weer online gegaan met precies een tegenovergestelde boodschap: “… Wij hebben de afgelopen dagen immers voldoende tijd gehad een mooi dossier op te bouwen met namen en rugnummers. En ja, die gaan allemaal online. Even geduld nog.”

In elk geval zou een DDos aanvaller inmiddels opgepakt zijn. “Inmiddels is er actie ondernomen. Er zijn contacten met alle grote internetproviders geweest om er voor te zorgen dat een grote lijst van ip-adressen, betrokken bij de DdoS, zo snel mogelijk wordt geblokkeerd. Hierdoor is de DdoS aanval langzaam maar zeker in kracht afgenomen. De server die keer op keer het doelwit van de actie is, is permanent uit het netwerk verwijderd, tevens hebben wij vernomen dat justitie inmiddels minimaal één persoon heeft aangehouden die (mede-) verantwoordelijk zou zijn voor de DdoS aanvallen op de servers van de overheid en die van geenstijl.nl”

Hoeveel willekeurige mensen zouden hier nu last van gehad hebben?