Het was al bekend maar nu zijn er betere cijfers: 29.000 vrouwen zijn gestopt met de pil omdat zij deze te duur vinden om zelf te betalen. Zij zijn inmiddels overgestapt op minder betrouwbare anti-conceptie. Ook is het aantal abortussen en ongewenste zwangerschappen licht gestegen.

Onlangs zag ik een discussie waarin gesteld werd dat de anti-conceptiepil pure luxe is. Persoonlijk lijkt mij dat onzin, dat zou min of meer betekenen dat vrije sex binnen een relatie pure luxe is? Bovendien ben ik van mening dat in zo’n rijk land als Nederland dit soort maatregelen niet nodig zijn. Vraag me ook af of de kosten hiervan niet hoger zijn dan de geplande bezuiniging, zoals bij het uit het ziekenfonds halen van zelfzorg-medicatie het geval bleek.

Wat denkt u: is anti-conceptie luxe of zou het voor iedereen verkrijgbaar moeten zijn?