Vandaag in Kopspijkers was onder andere Eric Klarenbeek te gast. Op de site staat hierover: “Eric Klarenbeek kwam praten over zijn kat Poekie die meer dan zeven levens bleek te hebben. Zijn kat werd na zijn dood opgezet en is nu uitgerust vol elektronica. ” Hij had de kat bij en dat beestje leek bijna levensecht te slapen en te knorren. Luguber goeg in mijn ogen.

Het strekte echter iets verder. De kat bleek namelijk helemaal niet van hem, maar had hij gekregen van een bevriend dierenarts. Zonder dat het baasje daar iets van wist!?? Het zou dus kunnen dat een baasje zat te kijken en ineens zijn of haar overleden kat zou herkennen, nu opgezet en volgepompt met apparatuur. Mocht het baasje echt willen, dan zou er misschien wel iets te regelen zijn om de kat terug te geven aan de ‘voormalige’ eigenaar.

Pardon!?? Is die vent niet helemaal wijs ofzo? Om over de dierenarts maar niet te spreken. Laat je in goed vertrouwen je overleden kat achter om te cremeren, zie je hem plots terug op een tentoonstelling of op tv zodat anderen hem kunnen kopen.

Weinig ethisch en dan druk ik me zeer voorzichtig en zachtaardig uit …