Netwerk: ‘De macht van de Weblogs’ gekeken? Nee? Dan kunt u dat hier alsnog doen. Hoewel ik erbij moet vermelden dat het nogal knullig in elkaar gezet was. Het intro vertelde al genoeg. “Oproepen tot onthoofding, contact met terroristen of stapels pizza’s bestellen voor iemand waar je ruzie met hebt. Allemaal anoniem vanachter de computer. We hebben het hier over ‘weblogs'” Merkwaardige definitie lijkt me.

Verder kwamen alleen de meest extreme uitwassen aan bod waarbij de weblogs als GeenStijl, Retecool en VolkomenKut werden afgerekend op achterlijke acties van reagluurders. Het enige beschikbare voorbeeld in beeld was Jeroen Otten van Zeikerdje.com en dat vond ik persoonlijk nou niet de meest representatieve logger die je kan uitkiezen.

Jammer, want het fenomeen webloggen kwam nu wel in een absurd kwaad daglicht te staan terwijl het feitelijk maar om een selecte groep grote weblogs ging. Dat die een bepaalde macht bezitten ben ik zeker eens, dat dat niet altijd even goed uit de verf komt ook. Maar om nu geheel weblogland maar meteen te doen voorkomen als een stelletje debiele terroristen, nou nee …