Op Bareuh las ik over het volgende onderzoek: Het Europese Ruimtevaartcentrum ESA in Noordwijk zoekt vrouwen die zestig dagen achter elkaar in bed willen blijven liggen. Daarvoor kunnen ze een vergoeding van ruim 15 duizend euro krijgen. Het ESA is op zoek naar 24 vrouwen die aan het experiment deel willen nemen, zo meldt de Telegraaf.

Doel van het onderzoek is om te onderzoeken wat er met het menselijk lichaam gebeurt bij een lange aaneengesloten periode van gewichtloosheid. De vrouwen moeten dan ook gedurende die periode met het hoofd in een hoek van 8 graden naar beneden liggen. Op die manier schijnt gewichtloosheid te kunnen worden nagebootst.

Nou ik weet wel wat er gebeurd, naast de effecten van gewichtsloosheid. Zestig dagen erbij gaan liggen – als je niets mankeert wat dat nodig maakt – maakt onnoemelijk depressief! Daar is reeds wetenschappelijk onderzoek naar geweest, maar het ligt sowieso nogal voor de hand natuurlijk. Ga maar een week zonder enige reden alleen op de bank zitten zonder verder iets anders te doen. Je wordt gillend gek! Het is al moeilijk genoeg wegens griep of ziekte langdurig in bed te blijven zonder wat afleiding.

Mocht u na deze woorden toch nog voor de 15.000 euro willen gaan, dit zijn de vereisten: De vrouwen dienen tussen de 25 en 40 jaar oud te zijn, mogen niet roken en overgewicht is eveneens taboe. Daarbij moeten ze vloeiend Engels of Frans spreken.