Kan u het nog volgen allemaal? Zo lees ik vanmiddag verheugd dat de bonden als eerste het WAO-stelsel teruggebracht willen zien naar het oorspronkelijke SER-advies omdat dat vertrouwen zou schenken aan bonden, SER en publiek (uit NRC-handelsblad, 25 oktober). Wil ik dat net online plempen, hoor ik toevallig op het nieuws dat FNV na een kwartier al briezend weg is gelopen uit het overleg omdat er niets te bespreken viel. De overige bonden volgden al snel, het kabinet had opnieuw niets in de aanbieding.

Het kabinet draait om de hete brei heen dus. Ze zullen tenslotte weer aan tafel gaan, dat moge duidelijk zijn aan de hand van het geschuivel en geklets. En dan zullen ze onderhandelingsruimte mee moeten nemen, anders onderhandelt het zo lastig nietwaar. Jammer dat het in zulke kleine mini-stapjes moet gebeuren. Met name voor de WAOers, die tenslotte momenteel al gekeurd worden. En van deze dolle, dwaze stoelendans niet zekerder zullen worden. Persoonlijk word ik er al aardig nerveus van eerlijk gezegd …