Het is me vaker opgevallen, met veel bombarie vertelt het nieuws ons bijvoorbeeld “Ongeveer de helft van de 15- en 16-jarigen in Nederland is dader bij of slachtoffer van ongewenst seksueel gedrag. Dat blijkt uit een afstudeeronderzoek onder 1700 jongeren van 14 vmbo-, havo- en vwo-scholen. Twee studenten aan de Universiteit Utrecht werkten een jaar aan hun afstudeeronderzoek Jongeren en Seksualiteit. Daaruit blijkt dat 58% van de ondervraagden soms ongewenst seksueel gedrag meemaakt. “ Hele artikel

Op het moment dat je denkt ‘jeeeee’ en ‘woooow’ lees je vervolgens: “Vriendinnen noemen elkaar onderling gewoon slet en hoer. De huidige jongerencultuur is erg seksueel ingesteld”, aldus één van de onderzoeksters. Het grootste gedeelte van het ongewenste sexuele gedrag bestaat dus uit dit soort naamgevingen en zo veranderd het beeld onmiddelijk.

Ik vraag me dan altijd weer af, moet dat nu zo? Waarom wil men altijd de indruk geven dat het stukken erger is dan het is? Iemand een hoer noemen is net zo goed sexueel gedrag als iemand een klootzak noemen lijkt me. En een vrouw nafluiten kan je toch niet vergelijken met sexueel misbruik! In dit geval is het niet alleen de media die zich schuldig maakt aan stemmingmakerij, ook wetenschappelijk onderzoekers in spe doen er aan mee. Is Nederland goed in drama maken misschien?