Weet u nog, Dhr Buunk die vond dat MEers niet echt ziek zijn. Die heeft het nu helemaal leuk voor elkaar:

De Rijksuniversiteit Groningen (RuG) heeft een wetenschappelijke beschouwing van de hoogleraar sociale psychologie Buunk op diens verzoek van de website verwijderd, nadat hij was bedolven onder tientallen haatmails. Dat heeft een woordvoerder zaterdag bevestigd.

Buunk stelde in de opiniebijdrage dat patiënten die lijden aan ziekten als whiplash, fibromyalgie en ME ten onrechte de neiging hebben zich gelijk te stellen met écht zieke mensen als reumapatiënten. Het stuk leidde tot tientallen scheldkanonnades via e-mail. Telegraaf

Hij had het stuk natuurlijk moeten verwijderen omdat hij geen enkel verstand heeft van de ziektes waar hij het over heeft! In plaats van nu ook nog de schijn te wekken dat ME-patienten naast aanstellers ook intimiderende, haatdragende mensen zijn.

UPDATE: Inmiddels staat het nog wat explicieter in de Volkskrant: De reacties bevestigen in de ogen van de hoogleraar juist zijn stelling. ‘Mensen graven zich in in hun ziektes en zoeken alleen maar aandacht en erkenning, maar staan niet open voor wat er aan te doen is’