Stel je toch eens voor. Je staat al vier jaar op de wachtlijst voor een seniorenwoning en krijgt een leuke woning toegewezen. De brief met ‘ja, ik wil ‘m!’ ligt al klaar om te versturen en ineens krijg je bericht dat je dezelfde woning afgewezen hebt. Als je gaat informeren blijkt dat er ‘iemand’ gebeld heeft om een weigering in jouw naam te geven. Die weigering is zonder naam, adres of administratienummer geaccepteerd door de woningbouw, jij kan naar je huis fluiten.

Hoe bizar ook, dit is gebeurd bij de 63-jarige Gerrit Schonewille en zijn 54-jarige vrouw Boukje. Blijkbaar neemt Wooncom het allemaal niet zo nauw met de regels. Dat gaan ze nu maar eens veranderen maar daar heeft dit gezin niets aan. Zij hebben nu een vervangend flatje in een ander dorp aangeboden gekregen. Niet echt geweldig opgelost dus …