[[image:gogh.jpg::right:0]]De gehele toedracht is wat onduidelijk maar RTL5 heeft net gemeld dat Theo van Gogh is vermoord in Amsterdam Oost. Hij zou benaderd zijn door een man en een vrouw die op hem instaken. De daders hebben vervolgens een brief achtergelaten op van Gogh’s buik. Daarnaast zijn er een tweetal schietpartijen geweest waarbij een politieagent gewond is geraakt. Hirschi Aali is onder politiebescherming gesteld, onduidelijk is of dit ermee te maken heeft.

Update: De Politie heeft zojuist bevestigd dat het inderdaad om Theo van Gogh gaat.

Update II: de politie heeft zojuist verklaard dat Theo van Gogh is neergeschoten en neergestoken. De dader heeft vervolgens gechecked of Theo van Gogh wel echt dood was. Er volgde nog een schietpartij waarbij een man gewond raakte. De dader is vervolgens het Oosterpark in gevlucht waar hij door de politie in zijn been is geschoten. De dader is overgebracht naar het ziekenhuis.

Update III: het nieuws heeft zelfs CNN al bereikt