Tot mijn verbazing zag ik vanochtend Countess Lilith in de krant staan in verband met modeziektes en Dhr. Buunk. Helaas niet met feiten maar de persoonlijke woorden. Ik vraag me af of ze het zelf wel gezien heeft.

[edit]Gezien het feit dat ik in 2007 beboet ben voor een citaat rond deze zaak, is dit verdere artikel drastisch ingekort.[/edit]

Merk daarbij op dat de specialist Bleijenberg waarnaar verwezen wordt in verband met ME, het alleen heeft over chronische vermoeidheid. Twee geheel verschillende dingen, waardoor hij niet liegt en u misleid raakt.

‘U mankeert niets’
Bron : Nederlands Dagblad
Datum: zaterdag 6 november 2004
door Rien van den Berg

Maandag trok de Rijksuniversiteit Groningen voor het eerst in de geschiedenis een artikel terug van haar website. Sociaal-psycholoog prof.dr. Bram Buunk praatte daarin over burn-out, whiplash, fibromyalgie, ME en andere ziekten als (massa-)psychologische verschijnselen. Buunk: ,,Soms is men gewoon op zoek naar een stukje erkenning. Want je bent pas iemand als je ziek bent.” Het leverde een storm van reacties op. Patiënten en patiëntenverenigingen waren woedend.

Buunk zelf wil niet te veel zeggen over de reacties, maar op internet zijn de voorbeelden legio. Een vrouw die zichzelf ‘Gravin Lilith’ noemt, stelt zich op haar website aldus voor: ,,Ik heb een aantal handicaps. Fibromyalgie gecombineerd met CVS, syndroom van Gilles de la Tourette, Retropatellaire Chondropathie, Hidradenitis Suppurativa dat is een huidziekte en versleten tussenwervelschijven in mijn onderrug. Druk op de naam van de aandoening, dan verschijnt er een nieuw scherm met de uitleg ervan. Zo hier en daar zal ik vertellen hoe ik hiermee omga in het dagelijks leven.”

(…)