Betalen we ons al volkomen blauw aan Essent, zegt iedere helpdeskmedewerker altijd maar weer iets anders dan de vorige en beantwoorden ze ingevulde formulieren en aanvragen gewoon niet meer als ze plots eenzijdig besluiten dat het niet belangrijk is, hebben ze nu wel de mooiste stunt van allemaal. Vandaag zat er een brief in de post, of we zo vriendelijk willen zijn binnen vijf dagen 251 euro te betalen. Geen enkele informatie verder, gewoon een bedrag en betalen gaarne.

Nou nee, dat willen we niet, dus maar weer *zucht* bellen. Op zich was het snel uitgelegd: het gaat om het maandbedrag van deze maand en twee keer 20 euro administratiekosten van te laat betaalde voorschotten. Euh pardon, we lopen helemaal bij dus waar komen die extra kosten vandaan? Tien minuten lang (ik overdrijf deze keer niet) heb ik alle maanden van 2004 en de helft van 2003 langs horen komen tot de eindconclusies was: november en december 2003. Toen zouden we volgens Essent te laat betaald hebben en de administratiekosten daarvan staan nog open. Deja Vu!

Inderdaad hebben we wat problemen gehad eind 2003, hebben daar over gebeld en kwam het in orde. Niets meer van gehoord tot de afrekening in mei 2004, opnieuw bellen, opnieuw beloftes van hun kant et voila, niets meer gehoord tot dus vandaag. Vandaag viel het niet op te lossen, nu blijven ze hoog en laag beweren dat wij moeten betalen omdat hun het bedrag niet weggeboekt hebben. Ja ja, dat is makkelijk geld verdienen zeker?? Ow overigens bleek toen plots dat het niet om november en december maar oktober en december 2003 zou gaan.

Zeg nu zelf, als we inderdaad extra kosten verschuldigd zouden zijn, dan hadden we dat natuurlijk elke maand op de acceptgiro terug gezien. Bovendien was dat bedrag dan natuurlijk nu een ruim jaar later wel verhoogd met rente en incasso ellende. En als men mij in acht pogingen nog niet kan vertellen om welke maanden het nou eigenlijk gaat, dan vraag ik me af of ze niet gewoon geschift zijn daar.

Mag ik vanmiddag weer gezellig incasso gaan bellen om het op te lossen. De oplossing is al bekend hoor, er wordt niets betaald waar nooit een rekening voor is geweest …