Op onderstaand stuk (orgineel van 11 oktober 2004) vond ik vandaag onderstaande reactie van de JongeDemocraten terug:
Aangesproken zijnde als ‘eikeltjes’ en JOVD’ers leek het ons ‘probaat’ om even te reageren op de BELACHELIJKE VOLSTREKT ONGEFUNDEERDE ROTZOOI DIE JULLIE OVER DE VOLGENDE GENERATIE UITSCHIJTEN. Het gaat hier om de toekomst van de verzorgingsstaat, en de mensen die daarvoor opkomen zijn dan plotseling egoistjes??? Lijkt me dat een doorsnee babyboomer met 10 jaar betaalde studie, 30 jaar pensioen, 20 jaar in de luiers, 10 jaar werken en nog 20 jaar WW net ietsje egoistischer is dan de volgende generatie die 50 jaar NONSTOP mag gaan werken (quote: emeritus hoogleraren Becker(sociologie) en Lans Bovenberg (economie). Beste mensen, er is maar een termijn, en dat is de LANGE TERMIJN!

Nou dacht ik dat JOVDers de jongeren van de VVD waren en de Jonge Democraten de jongeren van D’66. Maar inderdaad is het tegenwoordig nogal een pot nat, blijkbaar is dat ook onder de jongeren het geval. Vind de reactie verder schrikbarend. Niet omdat ik overtuigd ben geraakt van de inhoud (ha ha), maar omdat jonge politici in de dop schijnbaar zo’n slechte beheersing bezitten dat het nodig is in hoofletters een standpunt weer te geven wat zij zelf als ‘probaat’ bestempelen. Is dat de toekomstige generatie waar ‘wij’ het van moeten hebben?