In Finsterwolde is een automobilist zaterdagmiddag mishandeld door een Zwarte Piet. Het incident gebeurde tijdens de intocht van Sinterklaas in het Groningse dorp.

Twee Pieten meenden dat de 21-jarige man te snel langs de Sinterklaasoptocht reed. Ze reageerden daarop door pepernoten te gooien naar de auto. De man reed eerst door, maar stopte even later toch, waarna hij werd aangesproken door de Pieten.

De 21-jarige Piet tikte tijdens de discussie die volgde tegen de pet van de man aan, waarop de man reageerde met een duw. Dit pikte de Piet niet en hij haalde volop uit in het gezicht van de man. De man kwam ten val en liep een hersenschudding en letsel aan zijn mond op. Hij is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Verder ..

Als zelfs zwarte Piet nu al niet meer het goede voorbeeld kan geven….