“Minister van Vreemdelingenzaken en Integratie Rita Verdonk heeft zaterdag een bijeenkomst van ongeveer vijftig imams bijgewoond. Het onderwerp was vrijheid van meningsuiting. Verdonk pleitte onder andere voor een Nederlandse imamopleiding, waar imams grondige kennis van de samenleving kunnen opdoen. De woorden van Verdonk werden door een tolk vertaald in het Arabisch, hetgeen Verdonk tekenend vond voor de situatie. Na afloop zei ze dan ook de discussie volgend jaar te willen voortzetten, maar dan in het Nederlands.

De bijeenkomst begon al goed toen Verdonk geen hand kreeg van een imam uit Tilburg. “Met alle respect, maar ik mag een vrouw geen hand geven. Dat mag niet van de islam”, aldus de imam tegen Verdonk. De minister bracht hier nog tegen in dat iedereen toch gelijk is, maar dit mocht niet baten. “Nou, dan hebben we gelijk iets om over te praten”, aldus Verdonk.” Verder ..

Het lijkt erop dat er eerst gepleit moet worden voor het leren van de Nederlandse taal dus blijbaar, anders schiet zo’n imam opleiding ook niet erg op?