Een jaar of wat terug kwam de ‘hoofdmeester’ van mijn oude basisschool in het nieuws. Hij zou sexueel misbruik gepleegd hebben. Dat is vrij bizar om te horen als je zes jaar op die school hebt gezeten. Wat moet je daar van denken allemaal?!

Vanavond was er een item op netwerk en daar zag ik die ‘hoofdmeester’ opnieuw langskomen. Wat blijkt, hij was vals beschuldigd! “Joop Haak, adjunct-directeur van een basisschool krijgt een schadevergoeding na een valse beschuldiging van seksueel misbruik. Het is de eerste keer in Nederland dat dit gebeurt. TweeVandaag sprak met hem over zijn ervaringen.” Lezen en kijken hier ..

Het meisje heeft waarschijnlijk wraak willen nemen voor iets wat haar niet beviel op school, de moeder had blijkbaar niet doorgevraagd of niets maar deed aangifte en liet het met naam en toenaam in de krant plaatsen. Meester Joop werd een psychisch wrak. Hij is echter wel terug opgekrabbeld, spande een civiele rechtzaak aan en kreeg schadevergoeding. Ook is hij weer aan het werk op dezelfde school. Toch zag ik niet meer de goedlachse man die ik me herinner.