Kreeg net een brief dat we dinsdag 30 november een stroomonderbreking mogen verwachten van 13:00 tot 16:30 wegens projectwerkzaamheden aan het kabelnetwerk. Met daarbij de mededeling dat de vriezer heus wel een paar uurtjes zonder stroom kan (ach ja, vier en half uur is niks. En dat beetje kristalvorming ligt toch niemand wakker van?) en er verder geen probleem is.

De waarschuwing dat de CV-ketels wel stroom nodig hebben om gas te kunnen verbruiken is maar vergeten. Niet onbelangrijk lijkt me, tenslotte hebben we dan dus ook geen verwarming of warm water meer! Ja ja, daar hebben ze wel een lekker tijdstip voor uitgekozen zeg. Met weer als vandaag kan ik fijn een middag in de kou en de schemering gaan zitten.

Overigens deden ze winkels de tip aan de hand gewoon de schuifdeuren open te zetten, de kasse open te laten en handmatig af te gaan rekenen. Ook geen probleem volgens Essent. Vraag me af of de supermarkt het daar ook mee eens is. Klanten zien geen flikker, het wordt binnen een half uur binnen net zo koud als buiten en dan mogen de cassieres bonnetjes gaan schrijven ofzo?

Waarom kan dit niet gewoon in de zomer geplanned worden?!!