Het Academisch Centrum Tandheelkunde (ACTA) en de brancheorganisatie Associatie Nederlandse Tandartsen (ANT) waarschuwen voor de commerciele tandarts: de tandarts die allerlei commerciele ingrepen doet als het afslijpen van draculatanden of andere ‘verfraaiingen’ van het gebit. “Het gaat De Jongh vooral om het feit dat juist in een tijd dat er een duidelijk tekort is aan tandartsen steeds meer tandartsen kiezen voor uiterlijkheden. Dat gaat volgens hem ten koste van het behandelen van serieuze tandheelkundige aandoeningen, zoals tandcariës bij de jeugd. Wanneer het alleen nog gaat om gebitsverfraaiing, en onvoldoende geschoold personeel de patiënt onder handen neemt, kunnen onderliggende ziekteverschijnselen onopgemerkt blijven, stellen Homan en De Jongh.”

Wat echter in het geheel niet genoemd wordt, zijn eventueel overbodige ingrepen bij een reguliere tandarts. Zo viel het me bij mijn tandarts op dat hij alleen het hoognodige deed toen hij gelukkig getrouwd was en gezellig in een praktijk deelnam. Zelfs schoonmaken (aanslag) deed hij maar half en een mondhygieniste was absoluut niet nodig. De eerder door een andere tandarts aangeraden stinkdure schoonmaakoperatie vond hij onzin. Bij alles werd ook het financiele besproken, het moest wel betaalbaar blijven. Aardige tandarts met begrip voor angstige patienten zoals ondergetekende. Het halfjaarlijks controlekaartje was een vriendelijke herinnering voor het geval je een regelmatige controle wilde.

Sinds hij gescheiden en wel noodgedwongen een eigen praktijk is gestart moest ik ineens naar de preventieassistente die me door wilde sturen naar de mondhygieniste en natuurlijk was mijn gebit ineens geen stuiver meer waard en moest ik maar een stikdure behandeling ondergaan (heel goed van u geraden, dezelfde als de eerste tandarts me aanbood die – geheel toevallig natuurlijk – ook al in financiele problemen zat!). Zonder het te bespreken maakt men standaard een fotootje. Hij heeft haast en is lang zo aardig niet meer. Het enige voordeel is dat je nu ook ‘s avonds kan komen, het aantal werkuren is aanzienlijk uitgebreid duidelijk. Op het half jaarlijks controlekaartje staat plots “Het is tijd voor uw half jaarlijske controle. Gelieve een afspraak te maken”

Persoonlijk vind ik dat nog een veel grote probleem bij de commercialisering van de tandarts! Het is als een huisarts die u een depressie aanpraat en per ‘toeval’ aandelen in de farmaceutische depressie fabriek heeft …