De goedverdienende top-ambtenaar geeft graag een trap naar beneden. Op positieve berichten van het CPB over de economische ontwikkeling voor de aankomende jaren, hebben zij zwaar ingrijpende bezuinigingen geadviseerd:
– De AOW-leeftijd te verhogen van 65 naar 67
– WAO-uitkering verlagen van 70% naar 55% van het laatst verdiende loon
– Uitkeringen loskoppelen van gemiddelde loonstijging van collectieve sector en bedrijfsleven
Reden: het CPB zal wel te rooskleurig zijn(?)

Waarschijnlijk een proefballon die het einde van de dag nog niet gaat halen. Maar het geeft teglijkertijd wel aan hoe ‘die’ topambtenaren alleen nog kijken naar cijfertjes en zichzelf, dat ze een groep Nederlanders ermee in de armoede zou storten interesseert ze blijkbaar geen flikker.

Niet verbazingwekkend wellicht, het kabinet geeft dagelijks het ‘goede’ voorbeeld …