De tegenvallende verkoop van medicinale cannabis, de zogenaamde ‘mediwiet’, kost het ministerie van Volksgezondheid dit jaar bijna 400.000 euro. Dat blijkt uit een brief die minister Hoogervorst naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Omdat er veel minder wordt verkocht dan werd verwacht, heeft de minister het inkoopbeleid al moeten aanpassen. Verder …

De lage verkoopcijfers zouden volgens Hoogervorst veroorzaakt worden omdat een deel artsen het niet voorschrijft, omdat weinig ziekenfondsen mediwiet vergoeden en omdat de kwaliteit slecht zou zijn maar de mediwiet wel twee keer zo duur is als in een normale coffeeshop. Over dat laatste is te lezen “De minister noemt dit ‘illegale concurrenten’. Volgens hem is het goed mogelijk dat die bewust hebben geprobeerd een slecht imago voor de mediwiet te creëren.”

Tja Hoogervorst zou ook eens helemaal uit zijn plaat kunnen gaan enne…ik weet niet hoor, geloven wat de gebruiker er van zegt wellicht? Feit is tenslotte dat de mediweed veel duurder is en zelf betaald dient te worden. Voor mij zou dat al reden genoeg zijn om gewoon naar de coffeeshop te gaan. En dat de kwaliteit van mediweed vrij ondermaats is, is al veel langer bekend en dat gerucht komt niet vanuit de coffeeshops.

Ik zeg, legaliseren!