De Britse professor in de filosofie Anthony Flew, die tot nu toe bekend stond als ‘de kampioen van het atheïsme’, is radicaal van gedachten veranderd. De 81-jarige geleerde zegt nu dat wetenschappelijke feiten hem overtuigd hebben van het bestaan van een opperwezen. In een interview met de Associated Press (AP) zegt Flew dat er een soort hogere intelligentie het universum moet hebben gecreëerd. ”Een opperwezen is een prima verklaring om de complexiteit van de natuur te verklaren” zo zei Flew. Verder ..

Vol nieuwsgierigheid las ik de rest van het artikel om tot de conclusie te komen dat de informatie of erg onvolledig is of dat het ‘bewijs’ uit los zand bestaat. Waarschijnlijk het laatste als je leest: De ongelofelijke complexiteit van de samenstelling om een menselijk leven te produceren heeft hem nu van gedachten doen veranderen. Het bewijst volgens hem dat een â?Ëœintelligentieâ?â„¢ zich hiermee bemoeid heeft. De wetenschap heeft met het onderzoek van het menselijk DNA bewezen dat God bestaat, meent Flew.

Voor mij is dat geen bewijs maar een questie van onderbuik gevoelens. Het is zoooo, ingewikkeld, wij kunnen het niet verklaren, dat moet ‘gemaakt’ zijn. Vergelijkbaar met redeneringen uit lang vervlogen tijden toen er onvoldoende kennis was om fenomenen als het weer te verklaren.
Hiew er vallen lichtflitsen uit de lucht!
Was da dan?
Kweenie. Het zal wel een mijnheer zijn die bliksem gooit als ‘ie de pest in heeft.
Ah ja dat klinkt logisch!