U heeft het natuurlijk ook gehoord. Plots lijkt Nederland helemaal niet gebukt te gaan onder bezuinigingsmaatregelen, bovendien blijkt het begrotingstekort ruim onder de norm te blijven met 2,25 %. Dus vindt minister Remckes stiekem dat heus niet alles lonen bevoren hoeven te blijven volgend jaar maar dat ‘zijn’ personeel – de ambtenaren dus – best een lichte loonstijging mogen ontvangen. PvdA vindt dat ook nog een prima idee, tenslotte heeft Wellink gezegd dat er meer geld moet rollen en met het meevallend begrotingstekort kan er best een lastenverlichting vanaf. Tevens vinden zij dat de ambtenaren salarissen conform de markt zouden moeten zijn, alsof de salarissen al jaren bevroren zijn geweest. Woensdag wordt in de laatste ministerraad van het jaar de knoop doorgehakt.

Tuuuuurlijk joh. Nederland dondert ter plekke in elkaar van de financiele tegenslag. Alle maatregelen vallen extremer uit dan gedacht waardoor vele bevolkingsgroepen vele procenten achteruit hollen in koopkracht. Chronisch zieken tot acht procent!! Ondertussen loopt dat begrotingstekort dus helemaal niet op, wil men geen koopkrachtreperatie voor welke maatregel dan ook, maar moeten we wel fijn de ambtenaren verwennen??!!

Geef eens het goede voorbeeld :tap: