Het aantal mensen dat gebruik maakt van schuldsanering is met eenderde gestegen. Dit jaar waren er 14.727 mensen die failliet gingen en op wie de regeling werd toegepast. Volgens onderzoeksbureau Graydon leven veel mensen op te grote voet. Ook het totaal aantal faillissementen neemt toe. In vergelijking met vorig jaar steeg dat aantal met 7% naar 9460. De totale schade door de saneringen en faillissementen kwam uit op 3,6 miljard euro, waarvan 2,4 miljard voor de faillissementen en 1,2 miljard euro voor de saneringen. Bron

Natuurlijk. De kranten staan bol van de bezuinigingen en koopkrachtachteruitgang. De economie trekt niet aan, de werkeloosheid stijgt nog steeds en Nederland doet het van alle Europese landen het slechtst. Maar gaat er iemand failliet of moet men de schuldsanering in, dan is de boosdoener natuurlijk: de mens zelf die evenzo natuurlijk op veeel te grote voet leeft.

Dat zal wel kloppen, mensen die gewoon niet rond kunnen komen, komen niet in aanmerking voor schuldsanering en tref je derhalve niet eens aan in deze cijfers…