U heeft toch allemaal wel Twee Vandaag over armoede in Nederland gekeken? Nee? Geeft niets, dat kan u hier alsnog doen ..

Ik vond het schrikbarend. Natuurlijk (vast voor de optimisten onder u) kan je het niet vergelijken met hongersnood in Darfur of oorlog in Irak. Maar met in het achterhoofd in welke welvaartsstaat wij leven en wat u gaat verstouwen met Kerst, mag u er ook best van schrikken. Wist u bijvoorbeeld dat 450.000 gezinnen in Nederland niet dagelijks een warme maaltijd op tafel kunnen zetten? Dat nog eens 600.000 huishoudends amper rond kunnen komen? En dat er een aardig aantal (ongesubsidieerde) voedselbanken zijn in Nederland voor de mensen die helemaal geen voedsel meer kunnen bekostigen? Let wel, het gaat echt niet alleen om mensen die kwistig geld hebben rondgestrooid en nu op de blaren zitten of uitkeringsgerechtigden en ouden van dagen. Daar zitten hele gewone gezinnen, mensen die werken of mensen die wegbezuinigd zijn bij.

Neem daarbij dat de aantallen explosief zijn gestegen en die stijging zich rap voortzet, dan kan je toch niet anders dan je diep, diep plaatsvervangend schamen voor dit kabinet?

Toevoeging: ook hier wordt je niet bepaald vrolijk van: “Het weekbudget dat een asielzoekerskind onder de elf jaar krijgt voor eten is nog niet genoeg om een dag gezond van te eten. De weektoelage voor voedsel is 3,63 euro. Het Nibud heeft becijferd dat voor 2 broodmaaltijden en een eenvoudige warme maaltijd voor een dag al 3,84 euro nodig is. Hele artikel.