Bijna kerst, tijd voor de totaal hypocriete ‘vrede op aarde’ en ‘liefde alom’ preken. Ondertussen raak ik alleen maar volkomen kriegel van Kerst en vooral, alles erom heen (sorry Bareuh, je hebt van die dagen).

Dat begon afgelopen maandag al met het simpele boodschappen doen. Ik wilde gewoon simpel doordeweeks voedsel maar helaas, de kerstgekte was al uitgebroken en mensen hamsteren alsof het oorlog wordt. Eieren, melk en mayo waren geheel uit de schappen verdwenen, brood om elf uur s’ochtends al op en voor de rest is het dringen en moeilijk doen geblazen. De sjacherijniger de beter, laten we de kerstgedachte vooral in ere houden! De Supermarkt deed er zelf ook fijn aan mee door geen normaal vlees meer te verkopen maar wild, wild en wild en stinkdure stukjes gemarineerde biefstuk of matige gourmetpakketten. De volkoren boterham wordt verruild met de kerststol, de vissticks voor zalmrolletjes met dille. Het is toch maar twee dagen kerst, niet twee weken? Ondertussen mag je genieten van de meest afschuwelijke engelen muziek, geen wonder dat de gemiddelde boodschappendoener zo slecht gehumeurd is.

Daarnaast lijkt de wereld gewoonweg niet helemaal goed bij het hoofd te geraken. Elke gore klootzak veranderd in een scheetje vol liefde en menig atheist blijkt plots onnoemelijk behoefte te hebben een kerk binnen te rennen. Menigeen wordt aangemoedigd vooral bij te dragen aan milieu en economie door het huis in lichte laaien te zetten. (Al die electriciteit van een halve maand kost net zoveel als de verhoging van gas heel 2005, maar dat is niet erg zolang het maar in het teken van de prettige dagen staat.) Half Nederland viert feest bij mensen waar ze nog niet dood gevonden willen worden, omdat dat zo ‘hoort’. Dode amerikanen in Irak moeten erger betreurd want tja, het is bijna kerstmis he?? En so on en so on …

Enfin, iedereen hele fijne kerstdagen gewenst!!!