Misschien herinnert u het zich ook nog, Hoogervorst die letterlijk zei “mensen moeten gewoon beter uit hun doppen kijken en verzekeringen vergelijken. Dan zullen zij zelfs winst behalen uit deze no-claimregeling” en daarbij “Verzekeringen hebben een accaptatieplicht. Niet voor de aanvullende verzekering nee, maar daar zal het wel los lopen met de acceptatie.” Nou we merken wel hoe los het allemaal loopt inmiddels: Ouderen en chronisch zieken die van zorgverzekeraar willen veranderen of hun polis willen aanpassen, worden categorisch geweigerd. Dat geldt voor zowel ziekenfonds- als particulier verzekerden. Dat blijkt uit de eerste resultaten van een meldpunt van de Nederlandse Patiënten en Consumenten Federatie (NPCF). Verder ..

Het lijkt zelf slechter dan ooit gesteld met de acceptatie van potentiele klanten door verzekeraars. Het begrip ‘ouderen’ blijkt tegenwoordig nogal een grote groep te omvatten, na je veertigste wordt het al moeilijk geaccepteerd te worden. Ook onbenullige aandoeningen of weinig risicodragende aandoeningen worden met gemak geweerd. Logisch, tenslotte moet alles en iedereen commercieel dus gaat men elk risico afdekken.

Zonde hoe in zo’n mooi en welvarend land hele systemen onnodig de vernieling in geholpen worden :tap: