Na een nachtje kleumen werden we om tien uur vanochtend gebeld door een verwarmingsinstallateur die vanmiddag langskwam. Yay!! :cheer: Hij was stomverbaasd dat er een dartpijl door een radiotorwand heen kon (‘dit geloven ze op het bedrijf nooit!’). Reperaren was volgens hem geen optie, gaatje te klein en druk die erop moet komen te groot. Maar afkoppelen en de leiding afsluiten ging gelukkig wel. Vervolgens even schrikken omdat hij dacht dat de ketel er aan gegaan was maar nee, die had alleen wat opstartproblemen. Dan nog even door het huis dansen en plafondplaten oplichten in de grote zoektocht naar ontluchtingsdingskies op de leidingen. Helaas, die zijn er niet. Niet verbazingwekkend hoor, niets is hier op de juiste manier gebouwd of aangelegd tenslotte. De verwarmingsinstallateur was toch al niet te spreken over het – niet voor niets – failliet gegane onderhoudsbedrijf, nu helemaal niet meer. Maar na wat open en dicht draaien van knoppen en een hoop lawaai deden alle radiotoren het wel dus het moet maar even zo. Ik ben allang dolgelukkig, het is weer warm!! Nogmaals yay!! :cheer:

Nu blijkt het toch wel verstandig om snel de kapotte radiotor te vervangen en hopen wij maar dat dat door hetzelfde bedrijf gedaan mag worden. Alles wat rechtstreeks via de woningbouw gaat, gaat tenslotte lang duren en meestal mis. Om het verschil aan te geven, volgens het oude onderhoudsbedrijf duurt het wel twee dagen om zoiets te vervangen en bij misgaan zouden we goed een week zonder verwarming kunnen zitten. Deze installateur doet dat binnen een paar uur en gaf alleen aan dat het een rotklus is omdat het systeem weer leeggepompt moet eerst. Ik weet wel wie ik liever hier zie binnenkomen 🙂 Maar goed, eerst genieten van warm!!